donderdag 13 mei 2010



Om 7u33 stipt is de eerste groep vertrokken in Oostende (gemiddeld 24 km/uur). Er heerste een een heel optimistische en ontspannen sfeer. Het weer liet het echter afweten. Bij een vrij strakke noordenwind (ook al zegt Frank dat die matig is) en 6°C en onder vallend water zagen we toch enkel stralende gezichten.

Voor de start werden we voorgesteld aan nog een damesteam (er zijn slechts 3 damesteams ingeschreven): "De Fertility ladies uit Tielt". Dat bleek een heel leuke ontmoeting want de startende dame was niet voorzien op de 271 km die er eigenlijk 250 had moeten zijn. Tegen Sanne, die ons had voorgesteld, zei ze het volgende: "Mô seg, ik en me kwoad gemokt op je. Mô gauw seg, tweeonderdéénenseventig kilometer! Mô gauw Sanne!" De toon was gezet.
Voor alle duidelijkheid, deze vier dames zijn "van nul" beginnen trainen in december. Geen van allen deed aan sport. Sjapoo! Das pas straf.

Myriam had na 75 km aan de eerste bevoorrading moeten aankomen, maar daar hadden ze reeds een uur vertraging en 20 km extra op de teller. Slik. Wanneer dit niet gecompenseerd wordt in de rest van de rit, loopt het aantal kilometer naar de 300 en, eerlijk, das echt héééél erg veel kilometer.

Pas om 13u30 is de groep die gemiddeld 30km/uur rijdt op de lunchplaats in Assenede aangekomen. Dat betekent dat er nog steeds een dik uur achter op het schema wordt gefietst.

Heb me voorgehouden om me morgen niet te concentreren op de af te leggen kilometers, maar te genieten van de rit zelf.

En net zoals Elke zegt: onze outfit is een eye catcher! We zijn absoluut heel erg tevreden met het resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten