dinsdag 18 mei 2010

ZONDAG 16 MEI: HASSELT-ANTWERPEN

5u45: de wekker loopt af.... Hasselt-Antwerpen: lukt dit wel?

7u: K. Dusartplein Hasselt, koud, koud, koud.... maar droog en zon.

7u30: Het startschot, meteen valt de stress weg, daar gaan we.

Eénmaal goed vertrokken vond ik mijn plekje in het klein peletonneke en kwamen de gesprekken algauw op gang. Voor ik het wist kwamen we aan in Turnhout, onze middagstop. Buiten een paar bruggen was het zo plat als een biljarttafel. Hm.... Raar maar ik had 8 km meer op mijn computerke staan dan de rest. Waar was IK verkeerd gereden?

Mentaal werd het voor mij zwaar tussen Herenthout en Wuustwezel, de verveling sloeg toe. Iedereen werd stil en ik was aan het rekenen geslagen... Nog zoveel kilometer, nog zolang. Ik had me althans voorgenomen om niet op mijn computerke te kijken, mislukt dus.
Daar ik op veilig speelde zat ik in het peleton van 24 km/u maar naar mijn aanvoelen had ik te veilig gespeeld... niets aan te doen.

In Wuustwezel stonden mijn vrouwke (net zoals op elke stop, dank u vrouwke) en mijn ouders me op te wachten. Ik reed ze blindelings voorbij naar het toilet. Mijn noodzakelijke stops.
Nu ik iedereen nog een laatste keer gezien had was ik er mentaal weer even bovenop.
Nog 60 km, het einde in zicht, in rechte lijn naar de Grote Markt Antwerpen.
Ter hoogte van Brasschaat gebeurde "het"... Peter, "onze leider" kwam achter mij in de treinsporen ten val, hard ten val. Midden op de spoorweg bleef hij liggen. Ik nam me voor om mijn fiets af te staan indien zijn materiaal het liet afweten. Hij zou de 1000 km uitrijden, daar zorgde ik dan wel voor. Onze mascotte van het peleton van 24 km/u stond recht, pakte zijn fiets....en zag dat het goed was (fiets was in orde maar zijn helm was gebarsten!!!)

Opeens waren we de bordjes kwijt... neen.... er werden kilometers afgesneden. Waarom???
We reden de volledige ring af richting Grote Markt, een grote ontgoocheling.
MAAR de ontgoocheling werd algauw weggespoeld door de emoties toen we op de Grote Markt aankwamen. Ik had het gehaald!!! HET TEAM HAD HET GEHAALD!!! PROFICIAT MYRIAM, PATRICIA EN ELKE VOOR JULLIE PRESTATIE EN BEDANKT VOOR DE STEUN!
P.S.: Smeert de kuiten maar al in want we zijn reeds ingeschreven voor de volgende editie!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten