vrijdag 5 maart 2010

Waar en wanneer fietsen we de 1000 km?

De 1000 kilometer start op donderdag 13 mei 2010 om 7.30 uur in Oostende en eindigt op zondagavond 16 mei 2010 in Antwerpen.

Programma:

  • Donderdag 13 mei: Oostende-Leuven
  • Vrijdag 14 mei: Leuven-Gent
  • Zaterdag 15 mei: Gent-Hasselt
  • Zondag 16 mei: Hasselt-Antwerpen

Vertrek- en aankomstplaatsen

In Oostende wordt het startschot gegeven op de zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers. Van daar gaat het, met de nodige bochten en omwegen door West- en Oost-Vlaanderen, richting Leuven. De eerste dagrit eindigt in deze studentenstad op de Oude Markt. 's Anderendaags vertrekt de rit daar ook, met als eindbestemming: het Kuipke in Gent. Rijden in deze wielerpiste, gekend van onder meer de Zesdaagse van Gent, is een unieke belevenis voor elke wieleramateur. Dag drie gaat van Gent naar het Kolonel Dusartplein in jeneverstad Hasselt. De laatste etappe, op zondag, eindigt op een sfeervolle Grote Markt in Antwerpen, aan het prachtige stadhuis.

Elke dag wordt er 250 km gefietst langs rustige, zo verkeersluw mogelijke wegen. Het traject wordt zo vlak mogelijk uitgestippeld. Dat betekent niet dat een prachtige streek als de Vlaamse Ardennen wordt gemeden, wel dat het aantal hellingen op het parcours sterk wordt beperkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten